Notícies

Manifest a favor d’un projecte d’equipaments públics al canòdrom i les pistes de tennis

En els darrers anys la nostra població està canviant i, per tant, les necessitats dels nostres veïns també. Ja fa sis anys del tancament del canòdrom. I ja fa sis anys que treballem per la possibilitat de tenir equipaments i serveis públics per a un barri en transformació. I ja fa sis anys que l’AV. Congrés-Indians pren la iniciativa de coordinar una taula de treball d’entitats per fer un projecte de barri on tothom tingui cabuda.

Durant aquests anys hem fet un treball amb les entitats que ens ha conduit a identificar les mancances del nostre barri. Des de les hores fins ara hem aconseguit arribar a uns acords amb el districte que recullen en la seva majoria les nostres peticions. En total disposem de 21.000 metres quadrats de sòl, aproximadament, per fer zona verda i equipaments:

  • zona verda: 11.000 metres quadrats de sòl
  • equipaments culturals, socials i esportius: 10.000 metres quadrats de sòl que inclourien aparcament, pavelló esportiu per les escoles i entitats, residència i centre de dia de gent gran, centre cívic (per espais per gent jove, tercera edat, entitats…) i escola bressol.

En aquest moment podria dir-vos que continuem dialogant i negociant amb l’actual equip de govern del districte de St. Andreu les inversions municipals en el nostre barri. Però no ho direm per que us enganyariem. Sabeu per què? Per que no pot haver diàleg amb un equip de govern que, després d’un any, no dóna resposta i que no compleix compromisos. En definitiva, amaga la seva responsabilitat.

Per què no s’inverteix en serveis i equipaments de proximitat al ciutadà? Per què no s’inverteix en millorar els serveis bàsics i en la política social? Diuen que no hi ha diners. No és veritat. L’ajuntament de Barcelona en té però cal establir prioritats d’inversió. Des del nostre punt de vista, es tracta d’aplicar el seny i no deixar penjats projectes, com el canòdrom, que milloraran la vida del nostre barri.

Perquè no volem perdre sis anys de treball i esforç. Perquè no volem perdre sis anys de lluita i consens d’interessos. Perquè no volem sentir-nos enganyats.

Demanem a l’actual equip de govern:

  1. Diàleg, gestió i respostes als acords pactats amb la Taula de Treball d’Entitats
  2. Què inclogui en el Pla d’Actuació del districte de Sant Andreu el projecte amb els equipaments ja pactats i anomenats en aquest manifest

Volem espais verds, culturals, esportius i educatius per la gent jove, per la gent gran, per la mainada… per a tots.

Etiquetes de l'entrada - , ,

Escrit per

Som l'Associació de Veïns i Veïnes !

Deixa el teu comentari