Notícies

A voltes amb el Canòdrom

El tema de la modificació del PGM del Canòdrom està candent.. més aviat que crema… De les al·legacions que vam presentar el 19 de juny encara no sabem res. El mes de juliol va ser mogut.

Per començar, en el Consell Plenari del districte del 8 de juliol, es va presentar en l’ordre del dia ”l’aprovació inicial de la modificació”. L’associació de veïns vam prendre la paraula per dir que NO podíem acceptar aquest punt a la part decisòria del Consell Plenari, donat que no estan resoltes les al·legacions presentades per nosaltres i altres entitats del barri. Era del tot IMPROCEDENT.

També per dir que NO estem d’acord amb la modificació donat que aquesta comporta la pèrdua de metres quadrats per futurs equipaments, també la pèrdua de l’Escola Bressol, un plantejament d’aparcament soterrat del tot insuficient, i també una construcció de l’equipament del Centre Cívic en dues parts.

Destacar per aquest dia que al Consell varen assistir-hi d’altres entitats que sumen la taula de treball que en nom propi varen mostrar el rebuig a aquesta modificació. Tanmateix dir que ERC, ICV i PSC, van votar en contra d’aquesta modificació, recolzant així a la taula de treball, i el PP es va abstenir (la qual cosa fa sospitar del vot a la casa gran, que si fos a favor junt amb CiU, no valdrien per a res els esforços dels veïns i veïnes d’aquest barri).

D’aquesta manera, la modificació passa a l’Ajuntament de Barcelona amb un informe desfavorable però continua el seu procés administratiu cap a la casa gran. Però, bé, hem aconseguit frenar-ho, si més no…

Vam continuar tenint reunions amb el districte durant el juliol i vam aconseguir, que la MPGM del canòdrom no arribi al Plenari de l’Ajuntament fins la tardor, com a mínim. És inviable que arribi a l’Ajuntament sense el consens de les entitats i partits polítics! I també la planificació, durant el mes de setembre d’una comissió de seguiment (amb la taula d’entitats i partits polítics) i un Consell de Barri Extraordinari (22 de setembre 2014, 19h al Casal de Barri Manigua). Recordeu que el Consell de Barri és obert a tothom. Podeu i heu d’assistir. Us Esperem!

En la reunió del 29 de juliol ens vam posar sobre la taula algunes respostes a les nostres al·legacions… No estan gens clares per nosaltres i en parlarem durant aquest mes. Esperem poder arribar de nou als acords que ja teníem.

NO VOLEM PERDRE RES PEL QUE HEM LLUITAT. ESTEM AL PEU DEL CANÓ!

Us anirem informant però, si us plau, si llegiu aquestes línies i voleu millorar el vostre barri… mobilitzeu-vos amb nosaltres!

Etiquetes de l'entrada - , ,

Escrit per

Som l'Associació de Veïns i Veïnes !

Deixa el teu comentari