Notícies

Els equipaments del canòdrom, no està clar!

El passat 8 de juliol vam assistir al Consell Plenari del districte de Sant Andreu, per fer manifest el nostre rebuig a la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) a l’àmbit dels entorns del Canòdrom.

Des de l’associació de veïns vam prendre la paraula per dir que NO podíem acceptar que es passés aquest punt a la part decisòria del Consell Plenari, donat que no estan resoltes les al·legacions presentades per nosaltres i altres entitats del barri. Era del tot IMPROCEDENT.

També per dir que NO estem d’acord amb la modificació donat que aquesta comporta la pèrdua de metres quadrats per futurs equipaments, també la pèrdua de l’escola bressol, un plantejament d’aparcament soterrat del tot insuficient, i també una construcció de l’equipament del Centre Cívic en dues parts.

Tot plegat un despropòsit majúscul donat que els equipaments estaven pactats amb el districte fruit d’anys de negociacions de la taula de treball. Ens sentim enganyats, i per tant, cal seguir empenyent per a què es compleixi el treball fet.

També vam demanar la paraula en el punt 1.4 de la part d’impuls i control per demanar una reunió dins dels propers 15 dies, de la comissió de seguiment i un consell de barri extraordinari per parlar d’aquesta modificació. És necessari fer aquest procés participatiu dels veïns i veïnes d’aquest barri. Tant regidor com conseller, VAN DIR QUE S’HI COMPROMETIEN.

Destacar per aquest dia que al Consell varen assistir-hi d’altres entitats que sumen la taula de treball que en nom propi varen mostrar el rebuig a aquesta modificació. Tanmateix dir que ERC, ICV i PSC, van votar en contra d’aquesta modificació, recolzant així a la taula de treball, i el PP es va abstenir (la qual cosa fa sospitar del vot a la casa gran, que si fos a favor junt amb CiU, no valdrien per a res els esforços dels veïns i veïnes d’aquest barri).

D’aquesta manera, la modificació passa a l’Ajuntament de Barcelona amb un informe desfavorable però continua el seu procés administratiu cap a la casa gran. Però, bé, hem aconseguit frenar-ho, si més no…

Des del districte de Sant Andreu ens han dit que la MPGM del canòdrom no arribarà al Plenari de l’Ajuntament fins la tardor. Durant el mes de setembre estan planificats una comissió de seguiment (amb la taula d’entitats i partits polítics) i un Consell de Barri Extraordinari (22 de setembre 2014, 19h al Casal de Barri Manigua). Recordeu que el Consell de Barri és obert a tothom.

Ens han dit que donaran resposta a les nostres al·legacions i esperem poder arribar de nou als acords que ja teníem. NO VOLEM PERDRE RES PEL QUE HEM LLUITAT. ESTEM AL PEU DEL CANÓ!

Us anirem informant però, si us plau, si llegiu aquestes línies i voleu millorar el vostre barri… mobilitzeu vos amb nosaltres!

Etiquetes de l'entrada - , ,

Escrit per

Som l'Associació de Veïns i Veïnes !

Deixa el teu comentari