Notícies

Seguim endavant amb el Canòdrom

En les darreres reunions amb el districte del 29 de juliol i 18 de setembre s’han pogut aclarir qüestions pel que fa les al·legacions de la modificació del PGM del canòdrom (MPGM). El que no hem aconseguit son els 3000 metres quadrats de reserva de per a als futurs equipaments de centre de dia i residència i llar per a orfes discapacitat; tot i així el compromís per mantenir-ne 1000 a repartir amb els equipaments ja compromesos. segons l’Àrea d’Urbanisme aquests 2000 metres s’han de recuperar de zona verda per garantir la qualitat d’aquest espai verd d’acord amb els paràmetres establerts, i que si no es així, no passaria la Comissió Política territorial i urbanisme de Catalunya. Tindríem entrebancs en el protocol administratiu.

Encara que els equipaments que no es farien de moment amb aquesta pèrdua de metres (la residència i centre de dia de gent gran i la residència i llar per orfes discapacitats), la Taula de Treball i l’ Associació de Veïns, no ho volem donar per perdut i continuem demanant l’expropiació del terreny de Concepció Arenal-Meridiana, per tal d’ubicar-los en el futur. No desistirem!. Aquestes residències depenen de la Generalitat i ara per ara no estan en absolut interessats en construir-les. Per tant, en aquesta Modificació del PGM en els entorns del Canòdrom, queden assegurats els equipaments municipals: centre cívic, escola bressol, pavelló esportiu, aparcament soterrat (que ara caldrà veure com i de quina manera es construeixen per que donin el màxim servei al veïnat del Congrés-Indians). També guanyem aquests 2000 metres en zona verda, que els veïns sempre han reclamat. Si aquesta modificació del PGM s’aprova dins aquest mandat podrem lluitar per tal que en el següent mandat (2015-2019) s’inclogui en els pressupostos municipals l’execució dels projectes d’aquests equipaments. El que hem de tenir clar que sense la MPGM no hi haurà equipaments.

No podem permetre que les eleccions al Maig del 2015, amb un possible canvi de govern, ens torni a aturar les demandes de l’illa del canòdrom (tal i com va passar a les eleccions del 2011). I tampoc podem permetre altre cop que s’aturi la modificació del PGM, igual que va passar amb la del Febrer del 2011. Hem d’arribar ja a acords i avançar en el projecte. Fa 8 anys que lluitem i ho hem de tirar endavant pel be del barri.

Per tots aquests motius, la Taula d’Entitats del Canòdrom posa les cartes sobre la taula i ha decidit donar la seva aprovació a l’actual modificació del PGM. Tant mateix el dia 22 de Setembre es va celebrar un consell de barri extraordinari demanat per la taula de treball, per que tot-hom pogués expressar les seves opinions en aquest tema.

Etiquetes de l'entrada - , ,

Escrit per

Som l'Associació de Veïns i Veïnes !

Deixa el teu comentari