LOCALS-HABITATGE

No volem un barri dormitori, volem mes comerç de proximitat.

Tot esperant l’informe del Districte, us fem palès la realitat del nostre Barri i en el que s’està convertint, DESAPARICIÓ del comerç de proximitat i UBICACIÓ d’habitatges als baixos dels edificis. En els darrers anys són 91 locals reconvertits en habitatge, dels quals uns 30 en l’últim any i mig.

El dia 25 de maig de 2022 vam fet entrega d’aquest dossier a la Regidora del districte i d’Habitatge de Barcelona.

Dossier LOCALS-HABITATGE

Aquest és un tema llargament denunciat per l’Avv Congrés Indians, un fenomen que, si bé és comú a la ciutat, aquí al barri està accentuat. És clara la falta d’habitatge a la ciutat, però aquesta pràctica és especulativa i en molts casos fraudulenta (en teniu un exemple al dossier).

Hi ha una dificultat legislativa per la implantació de comerç, ja que la majoria de locals són escassament de 40/50 metres quadrats, i per un altre costat també poca o nul·la vigilància per part de l’administració a l’hora de donar permisos per fer habitatges.

Us adjuntem en aquesta mateixa pàgina uns documents treballats el 2018/2019, que si bé parlen del comerç, van relacionats amb aquesta conversió de locals en habitatge:

Octubre 2019 – Pla de dinamització comercial. En quin punt estem?

Proposta AVV Pla especial de comerç al barri del Congrés i els Indians 2019

16 Octubre 2019 – Acta reunió Direcció de Serveis de Llicències i Espai Públic

Des de llicències ens ho han explicat tant una cosa com l’altra, però no és fins ara, en aquests propers dies que finalment amb l’informe (esperem definitiu, doncs no és el primer) a les mans podrem intentar que hi posin mesures des del Ajuntament.