L'Associació

Qui som?

Som una entitat que es va fundar, l’any 1969 amb el nom de “AVV Can Ros”, a partir de la urbanització del Barri de les Vivendes del Congrés Eucarístic. Durant aquests anys l’associació ha passat per molts canvis. Ara som l’AVV Congrés Indians unint dos barris amb orígens diferents però amb les mateixes inquietuds.

Som una entitat independent sense ànim de lucre, on les persones que hi col·laboren ho fan de manera totalment voluntària i gratuïta.

La junta actual està formada per una colla de veïns i veïnes que busquen millorar i vetllar per les necessitats dels nostres barris.

Què fem?

Planificació i desenvolupament de projectes veïnals relacionats amb el barri.

  • Interlocució amb el districte de Sant Andreu sobre els projectes que afecten als nostres barris.
  • Seguiment  i control sobre el manteniment i renovació dels carrers, places, enllumenat i mobiliari urbà.
  • Pla de manteniment integral de les zones verdes amb coordinació amb Parcs i Jardins.
  • Seguiment d’incidències relacionades amb la seguretat i interlocució amb els cossos policials.
  • Planificar, dissenyar i editar eines que ens permetin disposar de canals de comunicació entre l’associació i els socis i/o veïns.
  • Dinamització del local de l’AVV com a centre social i cultural del barri.
  • Treball en xarxa amb la resta d’entitats del barri i districte.
  • Organització d’activitats socioculturals pel barri.

Com ho fem?

En funció dels projectes i de les tasques que duem a terme ens organitzem en grups de treball, formats per membres de la junta i socis col·laboradors.

Cada tres setmanes ens reunim i es posa en comú la feina feta . Periòdicament es mantenen contactes amb el districte de Sant Andreu per valorar i aportar punts de vista sobre els temes que afecten als nostres barris.

La nostra línia de treball és oberta, social i participativa. Tothom hi te cabuda,  s’escolta i es recullen totes aquelles propostes i suggeriments que ens vulgueu adreçar.

Per què?

Una associació de veïns és un grup de persones que conviuen en un mateix barri i decideixen organitzar-se de forma col·lectiva amb l’objectiu de millorar-lo.

El moviment veïnal  ha estat una eina de lluita social des de els anys 70. La majoria d’associacions veïnals es van crear en aquella dècada i el la dels 80 amb la intenció de millorar la qualitat de vida de cada barri. Es van aconseguir moltes fites que ara ens semblen bàsiques: habitatges dignes amb serveis, escoles, casals ..

La nostra voluntat com a veïns del Congrés i dels Indians és continuar millorant, identificant noves necessitats i situacions per uns barris que estan en constant evolució.

És per aquest motiu que necessitem conèixer la teva opinió i les teves preocupacions. Tenim les portes obertes a qualsevol tipus de col·laboració que ens pugueu oferir.  Volem que et facis teva l’Associació de Veïns Congrés Indians !

La força d’un barri es veu en la unió dels seus veïns i en el treball en comú de les seves entitats.  Treballant plegats sumem esforços. És per això que:

ENS AGRADARIA MOLT PODER COMPTAR AMB LA TEVA COL·LABORACIÓ